Alex Elsinga (Heerenveen, 1994). Al sinds kinds af aan heeft Alex een interesse voor het vertellen van verhalen. Dit deed hij door middel van schrijven en met de oude videocamera van zijn vader. Deze interesse heeft zich doorontwikkeld tot een passie. Vier jaar lang heeft Alex een audiovisuele opleiding gevolgd in Leeuwarden om van zijn passie zijn beroep te maken. Hier heeft Alex korte fictiefilms, korte documentaires, videoclips en bedrijfsfilms gemaakt. Daarbij heeft Alex na zijn opleiding een eigen bedrijf gehad waarmee hij een aantal documentaires heeft gemaakt voor onder andere het Leeuwarden Culturele Hoofdstad project.

Al vroeg kwam Alex erachter dat hij met beeldmontage zijn passie het beste kan uiten. Hij besloot om montage te gaan studeren aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam. Hier heeft Alex zijn kennis over beeldmontage verbreed en de fijne kneepjes van het montageproces leren kennen. Alex is tijdens de beeldmontage altijd op zoek naar de juiste emotionele schnitt die past bij de vertelling van het verhaal. Hij gelooft erin dat de schnitt door de emotie van de personages bepaald moet worden, om zo dichter bij hen en het gevoel dat we willen vertellen te komen. Zo helpt montage de film om tot een hoger niveau te komen.

Tijdens de studie aan de Nederlandse Filmacademie heeft Alex zes maanden stage mogen lopen bij postproductiehuis Filmmore. Hier heeft hij mogen assisteren aan diverse projecten, zoals Van der Valk, Regels van Floor, Tenminste Houdbaar Tot en Tweede Hans. Hier heeft Alex de voormontages gemaakt en het loggen en syncen verzorgd. Tijdens deze stage kwam Alex erachter dat het monteren van genre projecten hem enorm aanspreekt, zoals detective, thriller, komedie en drama. Elk genre heeft weer zijn eigen aanpak nodig en daarmee kan Alex zijn eigen kennis uitbouwen en deze kennis toepassen op nieuwe projecten.

In 2022 studeerde Alex af met de documentaire Filho (Tomas Ponsteen), de fictie This is your Captain speaking (Idriss Nabil) en de fictie A Capella in D Mineur (Malu Janssen). Afgestudeerd en wel is Alex een enthousiaste editor die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen en projecten waar hij iets van kan leren.