Post gemaakt op juni 22 2024

Voor de serie Dertigers heb ik deze promo voor het nieuwe seizoen mogen editen!
Ook heb ik voor een aantal afleveringen wat edits mogen maken. Zodra de serie, en de afleveringen waar ik aan heb gewerkt, uitkomen meer posts!Post gemaakt op april 19 2024

Het is weer tijd om aan een afstudeerfilm te werken, dit keer de afstudeerfilm 'Motorengel' van Bernou van Dijk. Prachtig materiaal, mijn handen kriebelen om de edit af te maken tot een mooie film. Binnenkort meer info als de film klaar is!Post gemaakt op maart 7 2024

Eerste regiemontage voor het nieuwe seizoen Broodje Aap is van start! Zo ontzettend leuk om de verschillende makers te leren kennen en aan de nieuwe afleveringen voor Broodje Aap te mogen werken. Meer updates binnenkort!
Post gemaakt op februari 27 2024

En we zijn van start met een nieuwe serie waar ik voor meerdere afleveringen head editor ben! In totaal ben ik verantwoordelijk voor de beeldmontage voor zes afleveringen voor siezoen twee voor de serie Broodje Aap. Afgelopen jaar heb ik mogen assisteren aan 15 afleveringen en de beeldmontage mogen doen voor één aflevering. Ik kijk enorm uit naar de verschillende makers die ik ga tegenkomen!
Post gemaakt op februari 12 2024

New work! Vandaag begint het volgende grote project waar ik als assistant editor aan werk. Voor meerdere afleveringen de volledige voormontage mag ik verzorgen! In een later post vertel ik meer over dit project :)Post gemaakt op januari 16 2024

Voor de fictiefilm, NL-ALERT, heb ik geassisteerd aan de montage. Ik heb de eerste versie mogen editen en die mogen overdragen aan Wies Hundeling die hier verder op heeft gebouwd.

Vandaag is er een trailer voor deze film uit gekomen! Check de trailer hieronder. De film is vanaf 3 februari te zien op NPO plus & de premiere zal zijn op het IFFR!Post gemaakt op december 23 2023

En nog een leuk nieuwtje voordat we kerst en het nieuwe jaar in gaan. A Capella in D Mineur & Filho zijn namelijk genomineerd voor Best Film en beste documentaire bij het ShortCutz film festival.
Enorm trots dat A Capella in D Mineur & Filho door het pubiek zo tof wordt gevonden en dat onze films vereerd worden met de nominaties. A Capella is ook genomineerd voor Mr Zee Best Directing directing en voor de Mr Zee Audience Award.
Ook gefeliciteerd met de nominatie naar de makers van de andere films, aantal heb ik mogen zien en een aantal nog niet. Kijk ik naar uit!

Oorspronkelijke bericht van Shortcutz:
"De genomineerden voor andere categorieën, zoals Beste Regisseur, Beste Documentaire, Beste Animatie, Beste Experimentele Film, Beste Scenario, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Acteerwerk en Beste Soundtrack, worden in de komende weken bekendgemaakt.
Voor deze categorieën kunnen alle films uit onze officiële selectie genomineerd worden (niet alleen de genomineerden voor Beste Film).
De 11e Shortcutz Amsterdam Annual Awards zullen op 21 januari 2024 bij Eye plaatsvinden. Tijdens deze ceremonie maken we de winnaars voor alle genoemde categorieën bekend. Vergeet niet de datum vast te leggen"
Post gemaakt op december 14 2023

Voor de fictiefilm, NL-ALERT, heb ik geassisteerd tijdens de montage. Zo heb ik de eerste versie mogen editen, waar vervolgens de editor, Wies Hundling verder op heeft gebouwd.

NL-Alert is een van de zes middellange genrefilms van de series Koolhoven presenteert, mede mogelijk gemaakt door Martin Koolhoven, Els Vandevorst en Omroep VPRO.

De film gaat bij de volgende IFFR in première met de vijf andere films! Ik kijk daar al enorm naar uit.

Ook zijn de films vanaf zaterdag 3 februari te zien op NPO 3 en NPO Start. Alle films zijn vanaf 3 februari te streamen op NPO Plus.Post gemaakt op november 13 2023

De serie Sleepers, waarvoor ik voor de eerste vier afleveringen de voormontage heb verzorgd, komt uit op 15 december! Kijk hier de trailer voor dit nieuwe seizoen!Post gemaakt op oktober 20 2023

Als Skiën Dansen Wordt heeft een prijs gewonnen! Trots :)

Post van de regisseur - Als Skiën Dansen wordt is in de prijzen gevallen! Winner 'Best Short Film' in september bij Berlin indie filmfestival en daarmee ook geselecteerd voor het festival in 2024!Post gemaakt op oktober 13 2023

Back @ Filmmore! Tijdens mijn stage heb ik veel mogen genieten van de projecten bij Filmmore. Nu een paar jaar later ben ik weer over de vloer voor een korte edit.


Post gemaakt op september 29 2023

Promo edit! Voor de videoland series Sleepers heb ik een promo gemonteerd. De promo zal vertoond worden op de Mipcom in Cannes! Ook heb ik voor de serie aan 4 afleveringen geassisteerd en de voormontages verzorgd.


Post gemaakt op september 27 2023

Vandaag ben ik bij Omrop Fryslan geïnterviewd over de documentaire Filho voor het programma Doktober! Hier hebben we een leuk gesprek gehouden over de afstudeerfilm waarvoor ik de montage heb mogen verzorgen.

De insteek van Doktober is dat Omrop Fryslan op zoek gaat naar films die buiten Friesland zijn gemaakt. Dit zodat de locale friese bevolking de verhalen ook krijgt te zien die ze normaal gesproken niet tegenkomen.

DOKtober mei Annet Huisman (l), Alex Elsinga (r) en Karen Bies
© Omrop Fryslân


Post gemaakt op augustus 28 2023

Afgelopen weekend heeft de film "Als Skiën Dansen Wordt" een vertoning gehad op het filmfestival De Nacht van het Witte Doek, in Deurne. En daarbij is er een mooi nieuwsbericht geschreven over deze vertoning en de film!
Enorm trots op de film en dat ik de montage heb mogen verzorgen. En wat mooi om te lezen wat de reactie was van het publiek.


Post gemaakt op juli 26 2023

New work! Voor een documentaire waar al meer dan vier jaar opnames voor worden gemaakt ga ik assisteren aan de montage. Enorm veel materiaal waar orde in moet komen en uiteindelijk een lopen verhaal, lets go!

Meer informatie over deze documentaire zodra ik er wat meer over mag vertellen.


Post gemaakt op juli 6 2023

Ik ben aangesloten lid geworden bij de NCE! (Nederlandse Vereniging van Cinema-Editors).
Enorm trots dat ik ik mij mag vermengen met de andere makers. Tot bij de NCE-evenementen 😊Post gemaakt op juli 1 2023 (Update)

Op 30 mei heb ik een post gemaakt over een nieuw project waar ik nog niks over kon zeggen, maar ondertussen mag ik dat wel! Vandaag heb ik de voormontage voor de drama serie SLEEPERS mogen overdragen aan editor Fatih Tura. Een Enorm leuk project en serie. Als je van een misdaad crime serie houd is SLEEPERS aan te raden. In totaal heb ik voor 4 afleveringen de voormontage mogen verzorgen.Post gemaakt op juni 22 2023

A Capella in D Mineur heeft mogen draaien op bij Shortcutz! Bedankt voor de leuke avond en voor het vertonen van onze film! De derde keer dat een film waar ik de montage voor heb verzorgd bij jullie heeft mogen draaien en elke keer proeft het naar meer. Tot de volgende!
Linkje naar de Shortcutz pagina: hier.Post gemaakt op juni 9 2023

A Capella in D Mineur heeft de prijs gewonnen voor Beste Cinematografie! Van harte gefeliciteerd Peter Krijgsman, de DOP voor A Capella in D Mineur.

Post gemaakt op mei 30 2023

New work! Ik ben aan het werk voor een videoland serie als assistant editor. Meer over de serie zodra ik er wat meer over mag zeggen!Post gemaakt op mei 15 2023

De drie afstudeerfilms, "A Capella in D Mineur", "Filho" & "This is Your Captain Speaking", waar ik de montage voor heb verzorgd zijn geselecteerd voor het Vers Film Festival 2023!Post gemaakt op april 30 2023

Met veel plezier aan de korte fictie ‘Als Skiën Dansen Wordt’ mogen werken. Bedankt @carelvangoch voor de leuke periode tijdens de montage en de film! Helaas een verhaal die voor veel kijkers herkenbaar zal zijn. Ondanks dat het verhaal van Carel best zwaar kan zijn, heb ik in de montage alles behalve dat ervaren. Inhoudelijk kan Carel zich losmaken van zijn persoonlijke verhaal en met een afstand naar de film kijken om tot mooie keuzes te komen, iets wat ik bewonder

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door de moeder van Carel. De film is gemaakt uit bewondering voor de enorme moed en wilskracht die de moeder van Carel heeft getoond tijdens haar ziekteperiode, ze heeft zich sterk gehouden en is ze altijd positief gebleven.

Als Eva te horen krijgt dat ze kanker heeft, stort haar wereld in. Tóch besluit ze om met haar man op wintersportvakantie te gaan in Fiss, Oostenrijk. Daar wil Eva zich bewijzen en laten zien dat ze ondanks alles nog steeds de piste af kan. Daarvoor moet ze de angst voor wat komen gaat zien te overwinnen.

Lees meer over Als skiën Dansen Wordt hier!Post gemaakt op april 23 2023

De afstudeer documentaire, Filho, waar ik de beeldmontage voor heb mogen verzorgen heeft op het Sehsüchte Filmfestival 2023 de prijs gewonnen voor Best Documentary! Ik ben enorm trots op de film! En wat een mooie complimenten in het rapport! Die kun je hieronder terug lezen.


Laudatio for Filho by Tomas Ponsteen We award a film that is deeply personal and at the same time socially relevant. "Filho" by Tomas Ponsteen explores the search for identity and tackles the emotions that lie behind the issues of adoption, child trafficking, and belonging.

From the very first shots, we are precisely and equally emotionally drawn into the story.

Effortlessly the film unveils the complex and seemingly contradictory positions of the protagonists, making it possible to experience the feelings of loss, longing, hurt and love on all sides. Content, dramaturgy and form merge into a perfect alliance, creating a precise, clearly and decisively filmed and edited film.

"Filho" surprises, develops its’ own formal language without conceptually elevating it above the content.

Lees meer over deze film hier!Post gemaakt op april 20 2023

Voor de serie Koolhoven presenteert heb ik de voormontage voor de fictiefilm NL-ALERT mogen verzorgen!

Wanneer een NL-Alert aangeeft dat mensen 30 minuten de tijd hebben om een schuilplaats te zoeken voor een kernramp, probeert de zestienjarige Leah thuis te komen om haar jongere zusje, op wie ze eigenlijk had moeten passen, te redden.

Lees meer over de serie Koolhoven presenteert hier!Post gemaakt op april 4 2023

We wonnen met A CAPPELLA IN D MINEUR de prijs voor beste film - Nederlandse taal en cultuur op Filmfestival Tegenstroom!!

Enorm bedankt aan de jurieleden en de kijkers voor het kiezen van onze film. Ongeloofelijk dat ons werk zo wordt gewardeerd!

Lees meer over A Capella in D Mineur hier!Post gemaakt op maart 26 2023


Post gemaakt op maart 22 2023

Onze afstudeer documentaire Filho (Zoon) heeft gisteravond meegedaan aan Shortcutz sessie #291. Het team die de film heeft gemaakt, waaronder ik, hebben een leuke Q&A mogen houden!
Linkje naar de Shortcutz pagina: hier.Post gemaakt op februari 28 2023

Graag delen we met jullie de tijdlijn van de edit voor 'Als Skiën Dansen wordt' want vanaf vandaag gaat deze 'op slot'. Een belangrijke mijlpaal voor de film want, na lang en hard werk van editor @alex_elsinga samen met regisseur @carelvangoch is de edit nu officieel af en wordt deze overgedragen aan @timzweistrawork voor de kleur nabewerking en @schorriemorris voor de geluidsnabewerking. Het eindproduct komt steeds dichterbij!


Post gemaakt op februari 22 2023

Onze afstudeer documentaire Filho (Zoon) zit in de officiele selectie voor Shortcutz Amsterdam! Lees meer over Filho hier!Post gemaakt op februari 12 2023

Bijna Picturelock voor Als Skiën Dansen wordt!Post gemaakt op januari 27 2023

En weer door naar het volgende project, de fictie Als Skiën dansen wordt. Een 20 minuten film over het accepteren en overkomen van de ziekte kanker. Belooft een zwaar en mooie film te worden.Post gemaakt op januari 25 2023

Picturelock voor aflevering 11, cheesy! Binnenkort te zien op het youtube kannaal van ZAPP.

Voor 15 afleveringen heb ik het loggen, syncen, assisteren tijdens de edit en opleveren mogen verzogen! Lees meer over Broodje aap hier!Post gemaakt op januari 10 2023

This is Your Captain Speaking is Genomineerd voor de Outstanding Achievement in Sound Editing – Student Film (Verna Fields Award)! Ik ben onwijs trots op het sounddesign team die This Is Your Captain Speaking tot een hoger level heeft weten te sounddesignen.

Lees het hele artiek van The Wrap hier!

Lees meer over de film This is your Captain Speaking hier!


Post gemaakt op januari 04 2023

Aflevering twee van de serie Broodje Aap staat online!

Jaimy en Maya hebben een bijzondere schooldag. Nick, hoofdbeveiliger van een duur winkelcentrum, geeft de hele klas de opdracht om zoveel mogelijk spullen uit het winkelcentrum te jatten.

Voor 15 afleveringen heb ik het loggen, syncen, assisteren tijdens de edit en opleveren mogen verzogen! Lees meer over Broodje aap hier!Post gemaakt op januari 03 2023

Bajo La Superficie (below the surface) is genomineerd voor Best Documentary Film voor Short­cutz Awards 2023!

Lees het hele artiekel hier!

En wil je meer weten over Bajo La Superficie (below the surface). Klik dan hier!Post gemaakt op januari 03 2023

In het nieuwe magazine van versfilm een leuk klein stukje over This Is Your Captain Speaking!

Lees het hele tijdschrift hier!Post gemaakt op december 29 2022

Aflevering één van de serie Broodje Aap staat online!

Tot Anas’ grote vreugde verdwijnt Killrooi, de tuinkabouter van zijn vader, ineens uit de voortuin. Een paar dagen later valt er een kaartje uit Rome op de deurmat – afzender: Kabouter Killrooi.


Voor 15 afleveringen heb ik het loggen, syncen, assisteren tijdens de edit en opleveren mogen verzogen! Lees meer over Broodje aap hier!
Post gemaakt op december 21 2022

Voor de regisseur en acteur Jörgen Scholtens een regie showreel gemaakt met zijn laatste werken zoals:

-Vaders & Zonen (2022) -Little Amsterdam (2021) -Muze(2021) -Koek Koek(2019) -KoeMan (2018)

Bekijk de showreel hieronder!Post gemaakt op december 17 2022

Even iets anders dan een fictie of een documentaire project. In samenwerking met Waves Video Agency heb ik twee montages mogen maken die als promo hebben zijn gebruikt voor het Memento festival 2023.Memento festival 2023. Niet mijn soort feest maar het ziet er wel enorm gezellig uit!Post gemaakt op november 11 2022
En van start met een nieuw fictie project waar ik mag assisteren met het loggen en syncen. En ik mag ook nog eens een aflevering monteren van deze internetseries. Wat is de naam van deze serie? Mag ik nog niet verklappen maar in de aankomende tijd zal ik dat bekend maken. Wat ik wel kan zeggen is dat het vooral gaat over fake news.

Post gemaakt op oktober 23 2022

Op zondag 23 oktober werd in De Kleine Komedie in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2022 in de categorie Toneel - Televisie - Film, uitgereikt aan Jan Joris Lamers. Ik heb een showreel mogen verzorgen over Jan Joris Lamers en zijn verschillende optredens. Een leuke klus waar ik zeer interesante mensen heb mogen ontmoeten.Post gemaakt op oktober 10 2022

En dan is het eindelijk tijd om het werkveld te betreden!
Ik kijk uit naar de mooie dingen die ik mag maken.

Om deze 4 jaar Filmacademie af te sluiten nog een showreel van de prachtige films die door mijn medestudenten en mij zijn gemaakt. Montage door Jordy Pijper!


Post gemaakt op oktober 07 2022

De afstudeerdocumentaire, waar ik de montage voor heb mogen verzorgen, heeft de VPRO-documentaireprijs 2022 gewonnen! Trots op dit team en enorm veel dank aan de Jury!
Een klein stukje van de Jury over de film Filho:

Het oordeel van de jury, bestaande uit Ersin Kiris (programmamaker en presentator van DocTalks bij 2Doc.nl), Karen van Dijk (eindredacteur VPRO) en Barbara Truyen (hoofd documentaire VPRO): 'Het is een indrukwekkend verhaal dat we niet vaak zien en vanaf de allereerste minuut zaten we op het puntje van onze stoel om erachter te komen waar dit naartoe zou gaan.
'Alle departementen staan in dienst van de vertelling. En we zien dat het team van deze film er alles aan heeft gedaan om het dilemma dat centraal staat tot in de puntjes uit te diepen en de randen ervan op te zoeken.
'De regisseur draagt de verantwoordelijkheid van deze zoektocht en heeft veel oog voor de perspectieven van de geweldige personages. Steeds als we denken te weten wat er gaat gebeuren, zit er een nieuwe twist in het verhaal. We blijven achter zonder eenduidig antwoord, en het dilemma dreunt in onze hoofden nog steeds na.'
Voor meer klik door op dit linkje naar het VPRO verslag :)

https://www.vpro.nl/lees/nieuws-vpro/2022/documentaireprijs-2022.html Linkje
Het monteren van deze film was een enorm proces die mij als maker, en als mens enorm heeft laten groeien. Heel erg dank aan iedereen van de crew die het maken van deze film mogelijk heeft gemaakt en uiteraard veel dank aan de Nederlandse Filmacademie en de EO.

Regie, Tomas Ponsteen, Productie: Robijn Boekelman, Myrthe Laarakker, Roosje Vermeulen | Camera: Katja van den Broeke | Sound Design: Felicia Koolhoven | Geluidsopname: Zoé Beekes | Mixage: Nancy Konijn | Muziek: Mojan Alaiyeh | VFX supervisie: Luke van Aarle, Cinque Kelie & Marlies van LoosbroekPost gemaakt op oktober 03 2022

This is Your Captain Speaking, waar ik de beeldmontage voor heb mogen verzorgen, heeft een Wildcard binnen gehaald!Post gemaakt op oktober 01 2022

Afgelopen zaterdag ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie! Na vier jaar heb ik mijn Bachelor in montage behaald, en ik heb enorm veel zin om aan de volgende projecten te werken als afgestudeerde editor. Trots op de afstudeerfilms en andere projecten waar ik aan heb mee mogen werken en hoe ik als persoon ben gegroeid na deze vier mooie, en intensieve jaren. Eerste vier fotos: Erwin van AmstelPost gemaakt op september 26 2022

De trailer voor A Capella in D Mineur staat online!Post gemaakt op september 20 2022

De afstudeerfilms die ik heb mogen monteren zijn van 5 t/m 9 oktober te zien op het Keep An Eye Filmfestival!

De films op volgorde:

Korte fictie - 𝐀 𝐂𝐚𝐩𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐢𝐧 𝐃 𝐌𝐢𝐧𝐞𝐮𝐫

Korte docu - 𝐅𝐢𝐥𝐡𝐨

Korte fictie - 𝐓𝐡𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐘𝐨𝐮𝐫 𝐂𝐚𝐩𝐭𝐚𝐢𝐧 𝐒𝐩𝐞𝐚𝐤𝐢𝐧𝐠


Post gemaakt op augustus 31 2022

Vier jaar aan de Nederlandse Filmacademie zijn voorbij gevlogen en nu studeer ik af als Editor! Voor mijn afstuderen heb ik voor drie prachtige films de beeldmontage mogen verzorgen. Voor de docu Filho (Portugees voor zoon), de fictie A Capella in D Mineur & de fictie This is your captain Speaking. De films zijn te zien op het Keep an eye Filmfestival op 8 en 9 oktober. Foto: Tessa van der Riet

En natuurlijk ook nog de lichtings foto!

Link naar de lichtingpagina van de Nederlandse Filmacademie

Post gemaakt op Juli 6 2022

Afgelopen week picturelock voor A Capella in D Mineur! En als we de testviewings mogen geloven dan zit de humor er goed in! Wederom trots

En hiermee heb ik ook mijn laatste fictie montage op de academie voordat ik afstudeer. Nog twee commercial projecten te gaan en dan het werkveld in!Post gemaakt op Juni 10 2022

Deze week zijn we van start met de derde afstudeerfilm van de Nederlandse Filmacademie waar ik de beeldmontage voor verzorg, Acapella in D Mineur!

A Capella in D Mineur is het scenario van Casper van Woudenberg die De AVROTROS Scenarioprijs 2021 heeft gewonnen. Een film waarbij er veel tijd aan dialoog montage gaat worden besteed.Post gemaakt op Mei 26 2022

De 5 weken beeldmontage voor de afstudeerfilm This is your Captain Speaking zit er weer op. En die weken zijn voorbijgevlogen! Veel genoten van deze montage en wederom trots op wat we hebben kunnen maken.

Ook deze film is aankomende oktober te zien op het keep an eye festival!

Op naar VFX, sounddesign en grading!Post gemaakt op Mei 22 2022

Onze documentaire Bajo la Superficie (Below the Surface) is geselecteerd voor Shortcutz Amsterdam!Post gemaakt op Mei 15 2022

Crewfoto van mij voor de afstudeerfilm This is your Captain Speaking. Te zien op het Keep an Eye Filmfestival aankomende oktober!Post gemaakt op April 26 2022

Bedankt voor dat ik aan de serie Tweede Hans heb mogen assisteren! Veel geleerd tijdens mijn stage bij FilmmorePost gemaakt op April 15 2022

En we zijn van start met de montage voor de afstudeer film This Is Your Captain Speaking! Ook dit project belooft enorm leuk maar ook leerzaam te worden. Met ongeveer 20 visual effects shots die een cockpit van een passagiersvliegtuig moeten vertellen gaat het weer een leuke uitdaging worden!

Zie jullie weer als we picturelock hebben bereikt!Post gemaakt op April 15 2022

De derdejaars documentaire van de Nederlandse Filmacademie, Bajo la Superficie (Below the Surface), die ik heb mogen monteren was vorige week te zien bij Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en daarvoor op de Roze Filmdagen Festival!

Nu is de film volgende week dinsdagavond te zien op NPO 2 Extra en daarna op 2Doc.nl! Heel mooi om te zien dat Bajo La Superficie gezien wordt!Post gemaakt op Maart 30 2022

Crewfoto van mij voor de afstudeer film Instinct. Binnenkort te zien op het Keep an Eye Filmfestival!Post gemaakt op Maart 16 2022

Een aantal weken geleden hadden we Picture Lock voor de afstudeer film Filho!

Ik ben enorm trots op wat er in de montage is ontstaan. Vooral trots op het hele proces die Tomas Louis (Regisseur) en ik hebben ondergaan.

Met meer dan 9 uur materiaal dat vertaald moest worden, extra draaidagen tijdens de montage en een perspectief wissel die we tijdens de montage tegen zijn gekomen ben ik enorm trots op het eindresultaat. Enorm veel geleerd van dit project.

Binnenkort te zien op het Keep an Eye Filmfestival!